ΕΛΛΑΔΑ

Τα «μαζεύει» ο Τούρκος πρέσβης: Η έκδοση των 8 θα είχε θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις μας

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2016, 21:48 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2016, 21:27
Τα «μαζεύει» ο Τούρκος πρέσβης: Η έκδοση των 8 θα είχε θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις μας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μαζεύει η τουρκική πρεσβεία, μετά τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι μεσημεριανές του δηλώσεις για την έκδοση των 8 αξιωματικών οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα μαζεύει η τουρκική πρεσβεία, μετά τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι μεσημεριανές δηλώσεις του πρεσβευτή για την έκδοση των 8 αξιωματικών οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολημετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, ο Κερίμ Ουράς, δήλωσε ότι αν δεν εκδοθούν οι 8 στρατιωτικοί στην Τουρκία, αυτό δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις, ενώ τόνισε ότι ήταν λάθος της Αθήνας η απόφαση να δώσει άδεια προσγείωσης στο ελικόπτερο.

Στη διευκρινιστική του δήλωση, ο Ουράς κάνει λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπε και σημείωσε πως ενδεχόμενη έκδοση των 8 θα είχε θετικές συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Ο πρέσβης τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος θα έχουν μία δίκαιη και διαφανή δίκη στη χώρα τους.

Δήλωσε ότι προσδοκία της Τουρκίας είναι η άμεση έκδοσή τους. Αυτό θα έχει πολύ θετικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη, μία αρνητική απόφαση μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί, καθώς πρωταρχικό καθήκον του είναι να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρήσει τη σταθερότητα.

Επίσης, ο πρέσβης ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο, για την έγκαιρη υποστήριξη και συνεργασία που έδωσαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος και στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.