Την πεποίθηση ότι δεν έγινε σοβαρή συζήτηση για τον εκλογικό νόμο εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα:

Νομίζω ότι δεν έγινε σοβαρή συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Καιροσκοπικά επιδιώκουν θεσμική τομή χωρίς να βλέπουν την επόμενη ημέρα. 
Φτάσαμε στο μη περαιτέρω. Θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε με πολύ μεγάλη ευθύνη τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. 

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος τόνισε, επίσης, ότι '' ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία κερδίζοντας τις εκλογές του Ιανουαρίου να ψηφίσει την απλή αναλογική. Τώρα που βλέπει ότι θα είναι στη δεύτερη θέση δημιουργεί συνθήκες ακυβερνησίας. Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί συνθήκες κυβερνησιμότητας''.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσιάρας πρόσθεσε ότι '' το 50 έδρες bonus είναι ένα παραμύθι και θα μπορούσε να υπάρχει μια συζήτηση ανάλογα με το ποσοστό που θα παίρνει το κάθε κόμμα. Αν ήταν σοβαρός ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να τη θέσει σε συζητήσεις''.

Σε σχέση με την γενικότερη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ Τσιάρας αποκάλυψε ότι υπάρχει επιτροπή που θα ανακοινώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και θα επικοινωνηθούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.