Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα Εξάρχεια είναι ζήτημα πρώτιστης προτεραιότητας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

''Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κάτοικοι που δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ασφαλείς σε γειτονιά της Αθήνας'' είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με ψήφισμά του, χθες, ζητεί σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή.

Οι κάτοικοι δεν θέλουν υπερπαρουσία τύπου ΜΑΤ, που αποτελούν πρόκληση, θέλουν μία κανονική και τακτική αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να φύγουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα από την περιοχή και ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. ήταν πλήγμα για τα Εξάρχεια.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος είναι η μόνη δημόσια υπηρεσία που είναι παρούσα στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η εμβληματική αυτή γειτονιά της Αθήνας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο και σφαιρικό σχέδιο παρεμβάσεων.