Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος στο Ολυμπιακό Χωριό μεταφέρθηκαν οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που αυτομόλησαν από την γειτονική χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το περασμένο Σάββατο και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από την Καβάλα στην Αθήνα για λόγους ασφαλεία. Η μεταγωγή τους έγινε απευθείας με ελικόπτερο.

Την Τετάρτη θα περάσουν από συνεντεύξεις με την υπηρεσία ασύλου, η οποία και θα επεξεργαστεί το αίτημά τους.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή για το καθεστώς απειλής. Οι αξιωματικοί κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα και το δικαστήριο τους επέβαλε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή και αθώοι για την πτήση.

Κατά τις καταθέσεις τους, οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «ήταν θέμα ζωής ή θανάτου το να περάσουν στην Ελλάδα και ότι «αν έμεναν στην Τουρκία θα ήταν τώρα νεκροί».

Μετά το πέρας της δίκης, οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί επέστρεψαν στα κρατητήρια, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί και τους έχουν επιδοθεί οι αποφάσεις των αστυνομικών αρχών για τη διοικητική κράτησή τους, δυνατότητα που δίδει η ισχύουσα νομοθεσία, δεδομένου ότι στερούνται των απαραίτητων εγγράφων για την ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα.