Έντονη κινητικότητα επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο Αιγαίο από ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν παραταχθεί σε τομείς ευθύνης σε δύο διαφορετικές πλευρές, με σκοπό να εντοπίσουν τους πραξικοπηματίες που φέρονται να έχουν φύγει από τα τουρκικά παράλια μετά την αποτυχημένη επιχείρηση στη Μαρμαρίδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχηματίσει αλυσίδα περιμετρικά των νησιών Κω, Κάλυμνο και Σύμη, κάτι που έχουν κάνει και οι τούρκοι από τα παράλιά τους, προσπαθώντας να αποφύγουν επιχειρούμενη επιβίβαση των στασιαστών κομάντος.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από ελληνικής πλευράς είναι η αδιάκοπη περιπολία στο Αιγαίο και εξονυχιστικός έλεγχος κάθε πλοιαρίου, σκάφους και ιστιοφόρου που επιχειρεί να προσεγγίσει ελληνικό νησί.

Νωρίτερα, έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, με στελέχη του ελληνικού στρατού τα οποία βρίσκονταν πάνω σε πλοιάρια υπό τον φόβο επιβίβασης ατόμων και στη συνέχεια τα ίδια σκάφη που επιτηρούσαν την περιοχή κατευθύνθηκαν προς την Κάλυμνο με την ίδια ακριβώς πρόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του λιμενικού στα νησιά, έχουν λάβει εντολή να πραγματοποιούν οκτάωρες συνεχείς περιπολίες στον τομέα ευθύνης τους.