Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Βέσσα της νότιας Χίου, η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, περίπου στις 3:15.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα, 11 άτομα πεζοπόρο, 15 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 2 μηχανήματα, 40 εθελοντές και 70 στρατιώτες. Υπογραμμίζεται, ότι ήδη αναχώρησαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία 21 οχήματα με 50 πυροσβέστες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε από την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου η Χίος προκειμένου να ενεργοποιηθούν έκτακτες διαδικασίες μακριά από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. 

Σημειώνεται πως τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρήψεις, με δυσκολία λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα χωριά Μεστά, Ελάτα και Λιθί, τα οποία και εκκενώθηκαν από τους κατοίκους προληπτικά, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει σχεδόν ολόκληρη τη νοτιοδυτική Χίο. 

Σημειώνεται ότι η Βέσσα είναι ένα από τα μαστιχοχώρια τα οποία είχαν πληγεί από τη φωτιά που είχε καταστρέψει μεγάλο τμήμα του νησιού το καλοκαίρι του 2012.

Την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς. Ο οποίος τόνισε ότι έχουν καεί και σπίτια σε κάποιους οικισμούς. 

πηγή φωτό: politischios.gr