Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές περιλαμβάνει το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στο πλαίσιο της δυναμικής στροφής εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που πρόσφατα ανακοίνωσε το πρωτοποριακό Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Οι Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές αποτελούν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται, κυρίως, σε πτυχιούχους επιστήμονες και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου. Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπλουτίσει και, ταυτόχρονα, να εξειδικεύσει σε βάθος τις γνώσεις των φοιτητών, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες για την ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου, της συνθετότητας και των απαιτήσεων της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκμάθηση της αποτελεσματικής χρήσης των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και την ανάπτυξη των απαραίτητων επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργική ένταξη των αποφοίτων στην κοινωνία της πληροφορίας.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει ελάχιστη διάρκεια 2 έτη και διδάσκεται εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα, με απαραίτητη την καλή γνώση της Αγγλικής.

Περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στο νέο πρόγραμμα σπουδών

Το ΕΑΠ προσφέρει για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17 ένα ανανεωμένο και πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, στο οποίο πέραν του τίτλου «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» περιλαμβάνει τα ακόλουθα πέντε νέα μεταπτυχιακά: «Δημιουργική Γραφή», «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων», «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία», «Language Education for Refugees and Migrants» και «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου».

Δίχως κλήρωση η εισαγωγή φοιτητών

Με κατάργηση της κλήρωσης ως μέθοδος επιλογής των υποψήφιων φοιτητών στο ΕΑΠ ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, καθιστώντας το ίδρυμα ως ένα πραγματικά ανοικτό πανεπιστήμιο. Η αλλαγή εντάσσεται σε μία ευρύτερη πολιτική ανανέωσης που έχει δρομολογήσει για το νέο έτος το ΕΑΠ και περιλαμβάνει την καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος εκπαίδευσης, με Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, και την αυξημένη χρήση ψηφιακών, διαδραστικών υλικών. Ενώ, για πρώτη φορά εισάγεται και η επιλογή συμμετοχής των φοιτητών σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).