Με ένταση συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία διακόπηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου.  

Χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο τρόπος που περιέγραψε τον φονιά του Παύλου Φύσσα ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ Αναστάσιος Τσολακίδης, ο οποίος ήταν παρών στη δολοφονία.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς παρουσίασε τον εαυτό του στους αστυνομικούς ως «περαστικό» ενώ ήταν αρκετά ψυχρός και ψύχραιμος μετά την πράξη του.

Πρόεδρος: Δεν τον είδατε να φεύγει από το σημείο της συμπλοκής;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν καθισμένος μέσα ο Ρουπακιάς του λέω «πού πας, τι κάνεις», μου λέει «τίποτα». Ο Φύσσας συνέχιζε να τον δείχνει. Του είπα να βγει από το αυτοκίνητο. Ο Ρουπακιάς μου λέει «είμαι περαστικός».  Ήταν ήρεμος. Του ζήτησα ταυτότητα και άδεια κυκλοφορίας. Είδα στο αυτοκίνητο ήταν το μαχαιράκι ματωμένο. Ο Ρουπακιάς ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Όταν γίνεται συμπλοκή έχεις παλμούς, ιδρώνεις.

Πρόεδρος: Και πού ξέρατε τους παλμούς;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ήρεμος δεν φαινόταν ιδρωμένος . «Τι έκανες;» τον ρωτάω, «ε, τίποτα, περαστικός είμαι» μου απαντά.

Η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη ρώτησε επίμονα τον αστυνομικό για το αν τέλεσαν με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον τους το μοιραίο βράδυ.

Πρόεδρος: Έχετε την αίσθηση εκ των υστέρων πως το σήμα για ενισχύσεις έπρεπε να το δώσετε πιο νωρίς;

Μάρτυρας: Οχι ενημέρωσα αμέσως μόλις είδα πως δεν μπορούσαμε  να τους πιάσουμε .

Πρόεδρος: Εκ των υστέρων σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποτραπεί η δολοφονία;

Μάρτυρας: Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε  εκείνη τη στιγμή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα

Πρόεδρος: Το αποτέλεσμα δεν απεφεύχθη...

Μάρτυρας: Το αποτέλεσμα ήταν πολύ δυσάρεστο. Οι ενέργειές μας ήταν οι καλύτερες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αμέσως ενεργήσαμε χωρίς καθυστέρηση. Δεν μπορούσε να γίνει κατι καλύτερο...

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης κάποιοι από το ακροατήριο χρησιμοποίησαν προκλητικές εκφράσεις κατά της οικογένειας Φύσσα και των φίλων του αδικοχαμένου μουσικού που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση και χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να λήξει το επεισόδιο.

Ένταση προκλήθηκε και στο τέλος της συνεδρίασης όταν ομάδα νεαρών φώναξε αντιφασιστικά συνθήματα και ακολούθησαν ύβρεις μεταξύ των δύο πλευρών του ακροατηρίου

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Σεπτεμβρίου.