Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωσή του αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της Focus για την οποία καταχωρήθηκε σήμερα το κατηγορητήριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, σχολιάζοντας ότι «κατά βολική σύμπτωση η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο!».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση από τα καθήκοντα του, το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ΄ ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς.

Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με την διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών κας Τσατάνη η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες.

Βεβαίως κατά βολική σύμπτωση η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο!

Σύμφωνα όμως με την σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση και απλώς επισημαίνεται εμμέσως ότι οι Κυπριακές Αρχές πρέπει να στείλουν στην Ελλάδα μέσω δικαστικής συνδρομής τα στοιχεία, που κατά την κρίση της, έπρεπε να περιμένει η κα Τσατάνη πριν να εκδώσει την απόφασή της.