Σε μια σοβαρότατη καταγγελία που άπτεται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αστυνομικών και της αδιαφορίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για την εκπαίδευση των αστυνομικών προχώρησε η ανεξάρτητη συνδικαλιστική πρωτοβουλία αστυνομικών (ΑΣΠΑ), που υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν πραγματοποιήσει την προβλεπόμενη εκπαίδευσή τους, από το τον Δεκέμβριο του 2014.

Όπως καταγγέλλουν, «το κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει στο προσωπικό φυσίγγια, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας Αστυνομικός θα πρέπει κάθε έτος υποχρεωτικά να εκπαιδεύεται.

Με το πρόσχημα αυτό τα τελευταία 2 έτη η Γ.Α.Δ.Θ. σταμάτησε τελείως την εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις εκπαιδεύσεις παγκοσμίως το Α και το Ω για τον εκπαιδευόμενο αποτελεί η ξηρά προπόνηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, « έχει εξοπλιστεί με εξομοιωτή FATS, εξοπλισμός ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση των Αστυνομικών και μέσω του οποίου οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν.

Δυστυχώς όμως και το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει πρόβλημα και δεν λειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει το κόστος επισκευής του δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί απαιτούν την έγκριση κονδυλίων για την  αγορά φυσιγγίων καθώς επίσης και την άμεση αποκατάσταση του FATS προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου την εκπαίδευσή τους, όπως συμβαίνει σε κάθε αστυνομία του κόσμου.