Νωρίς το πρωί της Τετάρτης  και με «όσο το δυνατόν ταχύτερο τρόπο» αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή των δύο πρώτων τούρκων πιλότων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα και έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η εξέταση  ασύλου των 8 συνολικά στρατιωτικών θα πραγματοποιηθεί κατά ομάδες εντός της εβδομάδας. Το πρωί αναμένεται να βρεθούν στην αρμόδια υπηρεσία που βρίσκεται στην οδό Κατεχάκη, οι δύο πρώτοι πιλότοι.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη. Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους. Οι 8 πιλότοι κρατούνται στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος στο Ολυμπιακό Χωριό.