Μάχη προβλέπεται στην ΕΥΔΑΠ το αέσως προσεχές διάστημα καθώς το ζήτημα της αξιολόγησης στελεχών από διεθνή εταιρεία επιλογής προσωπικού προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε αριστερούς συνδικαλιστές

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπενίσης προσέλαβε εταιρεία, η οποία μετά από αξιολόγηση τυπικών προσόντων των υποψηφίων και συνεντεύξεις με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων, θα προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ τους επικρατέστερους και αυτό στη συνέχεια θα αποφασίσει.

Πυρ και μανία με την απόφαση αυτή έχουν γίνει συνδικαλιστές κυρίως της ΛΑ.Ε, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.  Το θεωρούν casus belli και θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά να μην υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

Πληροφορίες λένε, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά αντίθετα υποστηρίζει με σθένος ότι επιτέλους θα πρέπει να γίνεται αντικειμενική αξιολόγηση και όχι με προσωπικά ή κομματικά ρουσφέτια η επιλογή στελεχών για διευθυντικές θέσεις στις ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, ο κ. Μπενίσης απέστειλε επιστολή προς τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τη μερίδα των συνδικαλιστών και απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους θα προχωρήσει στην πρόσληψη της εταιρείας αξιολόγησης των στελεχών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο κ. Μπενίσης:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το νέο Οργανόγραμμα ψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 20 Ιουλίου. Είναι πεποίθησή μας, ότι είναι πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό από το προηγούμενο, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη.  Απομένει να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των Αναπληρωτών Διευθυντών, για τον οποίο περιμένουμε τις προτάσεις σας.  

Το μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία του νέου Οργανογράμματος, θα παίξει η επιλογή των ικανότερων στελεχών για τις θέσεις ευθύνης των Γενικών Διευθυντών.  Για το λόγο αυτό, αναζητούμε να προσλάβουμε μια από τις καλύτερες διεθνώς εξειδικευμένες εταιρείες αξιολόγησης στελεχών που θα μας βοηθήσει στη διαδικασία αυτή.  Καλούμε λοιπόν, όσους όσοι πιστεύουν ότι είναι ικανοί για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών και έχουν τα τυπικά προσόντα, να υποβάλλουν αίτηση γι’ αυτό.

Γνωρίζω ότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι κάποιοι μοιράζουν θέσεις, έχοντας οι ίδιοι καπαρώσει θέσεις Γενικού Διευθυντή.  Αγνοείστε τις φήμες αυτές, αφού αυτοί που τις διακινούν θα γελοιοποιηθούν αφού θα διαψευσθούν στην πράξη.

Δεσμεύομαι απέναντί σας με το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • 25 Ιουλίου – 16 Αυγούστου θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων.
  • 16 – 23 Αυγούστου θα γίνει ο έλεγχος των τυπικών προσόντων βάσει δικαιολογητικών.
  • 23 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι συνεντεύξεις. 
  • Στις 15 Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στη Διοίκηση το πόρισμα της εταιρείας αξιολόγησης.
  • Στις 19 Σεπτεμβρίου ειδική πενταμελής επιτροπή μελών του Δ.Σ., σύμφωνα με το πόρισμα, θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. τις τελικές προτάσεις για τη στελέχωση των θέσεων των Γενικών Διευθυντών.
  • Η ίδια επιτροπή θα εισηγηθεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο τις θέσεις των Βοηθών Γενικών Διευθυντών  που θα επιλεχθούν στις 21 Σεπτεμβρίου.
  • Στη συνέχεια το Συμβούλιο Διοίκησης (ατύπως) με τη βασική του σύνθεση θα επιλέξει και θα εισηγηθεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο  τις θέσεις των Διευθυντών (26 Σεπτεμβρίου) και αμέσως μετά των Αναπληρωτών Διευθυντών (27 Σεπτεμβρίου).  
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου θα επιλεχθούν και οι Προϊστάμενοι.

Το νέο Οργανόγραμμα, πλήρως στελεχωμένο, θα ισχύσει από 1 Οκτωβρίου, οπότε και όλες οι νέες επιλογές στελεχών θα ισχύσουν από την ίδια ημερομηνία.

Τέλος, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα έχει ξαναφτιαχτεί, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, όπου θα έχουν αποτυπωθεί πλήρως όλες οι αρμοδιότητες ανά θέση ευθύνης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, έχω επιλέξει να μην απαντώ σε διάφορες ανακοινώσεις.  Αντίθετα, με μεγάλη ευχαρίστηση θέλω να απαντήσω σε οτιδήποτε ερώτημα θέσετε στις συναντήσεις ανά Διεύθυνση που θα ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη.