Τις συνθήκες στις οποίες ζουν στοιβαγμένοι σε σκηνές στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό περίπου 3.500 πρόσφυγες,είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός βρέθηκε στον καταυλισμό προκειμένου να παραστεί στην έκθεση ζωγραφικής με έργα μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί και συνομίλησε με πολλούς.

Μια από τις ζωγραφιές που κρατούσε, έργο προσφυγόπουλου, απεικόνιζε μια σκηνή όπως το παιδί αντιλαμβάνεται πια το σπίτι του.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα και πρέπει να το δει όλη η Ελλάδα είναι ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι αυτοί που μαχαιρώνονται, αλλά είναι άνθρωποι σαν εμάς, κατατρεγμένοι πιο πολύ από εμάς. Στις ζωγραφιές βλέπει κανείς αυτό που έχουν αφήσει και αυτό που ψάχνουν. Είναι άνθρωποι φιλήσυχοι. Τις δύσκολες ώρες που περνάνε σε αυτές τις υποδομές μπορούν βοηθηθούν και μέσα από την τέχνη. Είναι άνθρωποι σε κίνδυνο, δεν είναι κίνδυνος. Είναι σαν εμάς», δήλωσε ο κ. Μουζάλας κατά την παρουσία του στην έκθεση.