«Άφθαρτη, νέα και αδίστακτη» θεωρείται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η νέα γενιά τρομοκρατών οι οποίοι έχουν επιχειρήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δολοφονήσουν δύο δικαστικούς, με παγιδευμένα τρομοδέματα. Το απόγευμα της Πέμπτης ο Π.Χ, που υπηρετεί στο Εφετείο Πειραιά και ήταν στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη, μπήκε στο δολοφονικό τους στόχαστρο.

Ο εφέτης έλαβε το δέμα, που περιείχε ένα βιβλίο,  από το ταχυδρομείο του Υμηττού. Όταν έφτασε στο σπίτι του στην οδό Μπουλούμπεη στην Καισαριανή διέκρινε καλώδια στην άκρη του πακέτου. Αποστολέας του δέματος- βόμβα εμφανιζόταν άτομο ανώτερης εκπαίδευσης. Άμεσα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο έφτασαν άνδρες των ΤΕΕΜ που απέκλεισαν την  περιοχή πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη. Η βόμβα βρισκόταν μέσα σε βιβλίο και ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε ξυραφάκια, κροτίδες και εκρηκτική ύλη.

Ακριβώς το ίδιο τρομοδέμα με την ίδια συνδεσμολογία είχαν αποστείλει άγνωστοι της προέδρου Εφετών, Ισιδώρας Πόγκα, στις 2 Ιουνίου.

Η συνδεσμολογία και το περιεχόμενο του τρομοδέματος, συγκλίνει στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν θέλουν να στείλουν ένα συμβολικού χαρακτήρα μήνυμα, αλλά θέλουν νεκρό.

Υπενθυμίζεται πως τρομοδέμα σε βιβλίο είχαν αποστείλει μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο αστυνομικοί τμήμα Ιτέας.

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη οργάνωση και εκτιμούν πως μετά την εξάρθρωση του αρχικού ηγετικού πυρήνα, νέα μέλη, «καθαροί» όπως χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, δίχως ποινικό μητρώο δηλαδή, έχουν αναλάβει την συνέχιση της δράσης των προκατόχων τους.

Τα υπολείμματα από το  δέμα- βόμβα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση, να αναζητούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.