Τέσσερα πύρινα μέτωπα απασχολούν την πυροσβεστική σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο σοβαρά φαίνεται να είναι αυτό στο Ρέθυμνο που πλησιάζει απειλητικά οικισμό,αλλά και στην Εύβοια. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρέθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας. 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, όπου νωρίς το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις, με «σύμμαχό» της τον δυνατό άνεμο.

 Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους και όχι από την πυροσβεστική ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Μάχη της Πυροσβεστικής και στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου. Οι φλόγες αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρα, καθώς και υδροφόρες ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ερυθρές Αττικής και Ανατολική Μάνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά είχε πλησιάσει σε οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.