current views are: 7

31 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση10:40

Στάχτη 20.000 στρέμματα στην Εύβοια – Σε ετοιμότητα οι αρχές στη Λίμνη

Η φωτιά στο Μαντούδι Ευβοίας έχει αφήσει στάχτη τουλάχιστον 20.000 στρέμματα, μια ξενοδοχειακή μονάδα και μια εξοχική κατοικία που κάηκαν ολοσχερώς.

Δημοσίευση 10:40’

Η φωτιά στο Μαντούδι Ευβοίας έχει αφήσει στάχτη τουλάχιστον 20.000 στρέμματα, μια ξενοδοχειακή μονάδα και μια εξοχική κατοικία που κάηκαν ολοσχερώς.

Η φωτιά στο Μαντούδι Ευβοίας έχει αφήσει στάχτη τουλάχιστον 20.000 στρέμματα, μια ξενοδοχειακή μονάδα και μια εξοχική κατοικία που κάηκαν ολοσχερώς.

Στο σημείο έχει φτάσει και πεζοπόρο τμήμα 22 πυροσβεστών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν σενάρια εκκένωσης της περιοχής Λίμνης από τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη, με τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.

Όπως είπε ο κ. Καλυβιώτης στο newpost “προσπαθώ να προετοιμάσω ψυχολογικά τον κόσμο για ενδεχόμενο εκκένωσης” καθώς υπάρχουν φόβοι η ανεξέλεγκτη μέχρι τώρα πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς τη Λίμνη,

Για τη φωτιά επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 13 βυτιοφόρα, 5 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα.

Το Παγγαίο Ορος

Στο στάδιο της αποκάθαρσης, δηλαδή στα τελειώματά της, βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Παγγαίο Όρος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από αρμοδίους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σημείο βρίσκονται 12 άντρες του πεζικού της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση.

 


σχετικα αρθρα