Νέο πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό πρόκειται να λειτουργήσει από τον Οκτώβριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ρωσικής γλώσσας για συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών και η ζήτηση είναι μεγάλη.

Τα παραπάνω ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις παιδείας Αναστάσιος Τελίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Κάθε ένα από τα τρία τμήματα που δημιουργήθηκαν στον κύκλο μαθημάτων ρωσικής γλώσσας επαγγελματικής ορολογίας είχε διαφορετική θεματική: εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες (αεροσυνοδούς και πιλότους), αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες της πόλης που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση στη ρωσική γλώσσα και ξενοδοχοϋπάλληλους ή επαγγελματίες στον επισιτιστικό κλάδο" σημείωσε ο κ. Τελίδης και είπε ότι οι συμμετέχοντες εργάζονται οι πιο πολλοί, έχουν έρθει σε επαφή με τουρίστες από τις ανατολικές χώρες και αντιλαμβάνονται η ρωσική γλώσσα είναι ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο γι αυτούς.

"Στρατηγική μας επιλογή είναι η ενίσχυση του τουρισμού" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκαν μαθήματα επαγγελματικής ορολογίας και η τρίτη που υλοποιείται πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό ευρύτερα.