Έρχονται προκηρύξεις για 4.633 μόνιμους και 1.800 εποχικούς υπαλλήλους στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου

Έρχονται προκηρύξεις για 4.633 μόνιμους και 1.800 εποχικούς υπαλλήλους στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου

Από το Σεπτέμβριο με την δημοσίευση από το ΑΣΕΠ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των πρώτων προκηρύξεων για 4.633  προσλήψεις μονίμων και αορίστου χρόνου σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ ολοκληρώνεται  ο κύκλος των προσλήψεων για το 2016.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αρμόδιων Υπουργείων και μετά από έγκριση της τριμελούς επιτροπής αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ και να κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν αιτήσεις εντός του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για τουλάχιστον 3 προκηρύξεις.

Η πρώτη θα αφορά την πρόσληψη 28 μονίμων τεχνικών στην Τράπεζα της Ελλάδος,49 ελεγκτών στο Υπουργείο Οικονομικών και 60 πτυχιούχων Πληροφορικής (Π.Ε-Τ.Ε) σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα το πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για 2300 γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ με το σύστημα των μορίων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης για το Φθινόπωρο και έως το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται η πρόσληψη 450 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ(300 ΕΥΔΑΠ και 150 ΕΥΑΘ),996 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες και  750 μονίμων δικαστικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων (δικαστικοί επιμελητές,  πληροφορικής, γραμματείς κλπ) για να στελεχώσουν δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα. Αναφορικά με το εποχικό και έκτακτο προσωπικό σχεδιάζεται η πρόσληψη  700 συμβασιούχων σε κέντρα κοινότητας (ψυχολόγοι,επισκέπτες υγείας κλπ),800 εποχικών σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς ,και 300 σε εφορίες αρχαιοτήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο