Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η πρεμιέρα των νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, οι καθαρίστριες που έχουν επιλεγεί να προσληφθούν κλήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας αλλά υπήρξε αντίδραση της ιδιωτικής εταιρίας καθαρισμού του Νοσοκομείου που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του χώρου βάσει σύμβασης.

Αποτέλεσμα η εταιρία να καταθέσει μηνύσεις και να υπάρξουν συλλήψεις Διευθυντικών Στελεχών του Νοσοκομείου, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη.

«Η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό ενοχλεί όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου», δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις με το νοσοκομείο Τρικάλων. 

Λίγες ώρες μετά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση για απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση δηλώνει, ότι, θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας.

«Ξεκαθαρίζουμε σε όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ψίχουλα για μισθούς και άθλιες εργασιακές συνθήκες στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν το καθεστώς αυτό, πως η απόφασή μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό τους ενοχλεί», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.