ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη βόρεια Εύβοια – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους (Βίντεο)

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2016, 16:02 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2016, 20:12
Εκτός ελέγχου η φωτιά στη βόρεια Εύβοια – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Μάχη με τις φλόγες, που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στη Β. Εύβοια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάχη με τις φλόγες, που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στη Β. Εύβοια. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος επικεντρώνονται στην περιοχή Κατούνια και Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, όπου νωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν αρκετά χωρίς όμως να απειλήσουν το οίκημα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στην Λίμνη, που αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχτεί συνολικά 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήνα, 27 βυτιοφόρα ιδιωτικά και των ΟΤΑ ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Αν και η εικόνα σήμερα εμφανίζεται κάπως καλύτερη από το μεσημέρι και μετά έχουν αρχίσει και ενισχύονται οι άνεμοι.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στη Λίμνη Ευβοίας.

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μάς ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων, καθώς και για τη σύζευξη με τους άλλους τοπικούς φορείς, περιφερειακούς και εθελοντές», επισήμανε ο Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τον δήμαρχο ζητήθηκε να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αμέσως μόλις υποβληθεί αρμοδίως. Ζητήθηκε ακόμη να γίνουν βελτιώσεις στο συντονισμό διάθεσης των μέσων σε τοπικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, ο βουλευτής Ευβοίας Τάσος Πρατσόλης, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, οι Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερενέλλος, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής στη Λίμνη έχει δέσει ένα φέρι-μποτ από την Αιδηψό, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια 

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μετά και την τελευταία μεγάλη φωτιά που καίει στη Βόρεια Εύβοια και που μαίνεται μέχρι και σήμερα Δευτέρα. Συγκεκριμένα υψηλό κίνδυνο έχει η Αττική και η Εύβοια που αντιμετωπίζει ήδη μια τεράστια φωτιά.