current views are: 8

1 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση17:45

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα στην Β. Εύβοια – Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στη Μονή Γαλατάκη (Βίντεο)

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, η οποία πλέον καίει σε δύο μέτωπα.

Δημοσίευση 17:45’

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, η οποία πλέον καίει σε δύο μέτωπα.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, η οποία πλέον καίει σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο, στην περιοχή της Λίμνης, έχει ελεγχθεί πλήρως ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που οδηγεί από τα Κατούνια στη μονή Γαλατάκη.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς επίσης και 30 στρατιώτες. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια.

Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

Χθες στο βράδυ πλησίασε απειλητικά η πυρκαγιά την κωμόπολη της Λίμνης, με τις φλόγες να βρίσκονται μία ανάσα από το σχολείο που βρίσκεται στις παρυφές της. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν να δημιουργήσουν μία αντιπυρική ζώνη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνής βλάστησης.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στη Λίμνη Ευβοίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια 

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μετά και την τελευταία μεγάλη φωτιά που καίει στη Βόρεια Εύβοια και που μαίνεται μέχρι και σήμερα Δευτέρα. Συγκεκριμένα υψηλό κίνδυνο έχει η Αττική και η Εύβοια που αντιμετωπίζει ήδη μια τεράστια φωτιά.


σχετικα αρθρα