«ΑΚΜΑΙΟΣ» ο δυνατός, «ΑΚΜΑΙΟΣ» ο άνθρωπος με πλούσια δραστηριότητα και εξέλιξη. ΑΚΜΑΙΟΙ μπορούμε να είμαστε όλοι….

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επιστρέφει με ένα διαφορετικό κομμάτι εποχής, σε ρεμπετο-swing ρυθμό!

Αυτή τη φορά, παρακολουθούμε την ιστορία ζωής ενός απλού ανθρώπου, ο οποίος αν και διστακτικός αρχικά, βρίσκει τη σχολή του και φτάνει στην ΑΚΜΗ του.

Ο ΑΚΜΑΙΟΣ μας, πατέρας σήμερα δύο παιδιών, κάνει flashback, ξαναζώντας τα εφηβικά του χρόνια. Με αρκετά χιουμοριστική διάθεση, περιγράφει πως από την ανεμελιά εκείνης της περιόδου βρέθηκε σε ένα σχολείο.

Με ηχόχρωμα ανάλογο του τότε μουσικού τοπίου και καθαρά λαϊκό ύφος, τραγουδά με σθένος ένα κομμάτι αληθινό, που θα συγκινήσει του παλαιότερους και θα επαναπροσδιορίσει τον στόχο και τις προτεραιότητες των νεότερων. Τραγουδάει και είναι λες και μοιράζεται μαζί μας καλά κρυμμένα μυστικά που φύλαγε η εφηβική του ψυχή κι εμείς προσηλωμένοι, εκεί, προσεκτικά τον ακούμε, περισσότερο γιατί τα όσα μας λέει τα 'χουμε κι οι ίδιοι προσέξει και μας εκφράζουν.

Τραγουδάει με φωνή βαθιά και έτσι σε παίρνει μακριά, σε φυγαδεύει στον κόσμο όπου η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ έχει πολλά πρόσωπα, αυτό της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, της ΠΡΟΚΟΠΗΣ, της ΓΝΩΣΗΣ, της ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ και του ΗΘΟΥΣ.

Η Παιδεία έχει πολλά πρόσωπα αλλά μία ΣΧΟΛΗ

Ακούγοντας το κομμάτι είναι λες και χάνεσαι στο τότε, μαθαίνεις απ' αυτό και επιστρέφεις πίσω στο σήμερα με μάτια καθαρά, ικανά πια να αντιληφθούν πως το σήμερα δε θα αργήσει να γίνει ίδιο με το τότε!

Σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια, ήταν, είναι και θα είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Λίγα λόγια για την στιχουργό:

Η Μαρία Μπατέκα Κουροπαλάτη ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα, σύζυγος, πτυχιούχος παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και νομικός, μα κυρίως μία δημιουργική οραματίστρια που ζει τρέφεται και εμπνέεται από την αγάπη και τα όνειρα. Με λίγα λόγια, αγάπα αυτό που είσαι, ζήσε γι αυτό που αγαπάς κ αγάπα αυτό που κάνεις.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στίχοι: Μαρία Μπατέκα Κουροπαλάτη

Μουσική: Μανώλης Μιχαλάκης

Φωνές: Κωνσταντίνος Ρήγκος, Άννα Χατζηεφραίμ

Ορχήστρα: Κωνσταντίνος Ρήγκος, Χρήστος Καταγάς, Περικλής Λιακόπουλος, Μάκης Μπερδές

Κομπανία: Αντωνία Κουτσουρούμπα, Κατερίνα Σχοινά, Κωνσταντίνος Παππάς, Λητώ Πολυδεύκη, Αναστασία Δημοπούλου

Σκηνοθεσία/ Μοντάζ: KATRAKAL

Assistant: Κων/νος Πριόβολος