ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για λειτουργία παράνομου λούνα παρκ σε αρχαιολογικό χώρο

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2016, 16:55 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2016, 16:55
Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για λειτουργία παράνομου λούνα παρκ σε αρχαιολογικό χώρο
Facebook Twitter Whatsapp

Στα δικαστήρια προσέφυγαν κάτοικοι από τη Φούρκα Χαλκιδικής, υποστηρίζοντας πως ο δήμος Κασσάνδρας «έδωσε παράνομα άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης σε λούνα παρκ, σε χώρο που έχει οριστεί ως αρχαιολογικό πάρκο».

Την παράνομη λειτουργία λούνα παρκ κατήγγειλαν κάτοικοι  από τη Φούρκα Χαλκιδικής, υποστηρίζοντας πως ο δήμος Κασσάνδρας «έδωσε παράνομα άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης σε λούνα παρκ, σε χώρο που έχει οριστεί ως αρχαιολογικό πάρκο».

Μάλιστα συγκροτήθηκε Διαχειριστική Επιτροπή Συγκροτήματος Πανόραμα στη Σκάλα Φούρκας, που συνέλεξε έγγραφα από την αρχαιολογική υπηρεσία και κατατέθηκαν τόσο στον δήμο, όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Επίσης, κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας. Η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου υποχρεώνει την επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών να μετακινηθεί από τον χώρο μέχρι τις 21 Αυγούστου.

«Μας ενημέρωσε ο δήμος ότι ξεκίνησε η διαδικασία ανάκλησης της άδειας, ωστόσο, καθυστερεί σκοπίμως», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Κατερίνα Νικολαϊδου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους «στον περιφραγμένο χώρο όπου στήθηκε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών ανακαλύφθηκαν, πριν από χρόνια, τα ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού».