current views are: 10

5 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση03:28

Αίθριος ο καιρός – Βοριάδες στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση από 6 έως 7 μποφόρ.

Δημοσίευση 03:28’

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση από 6 έως 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση από 6 έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος ο  καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα