current views are: 10

5 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση05:11

Αναζητούν συνεργάτες των Σακκά – Σεϊσίδη: Έρευνες σε Ελαφόνησο και Μάνη – Ψάχνουν το κρησφύγετο (φωτό)

Στα χέρια της αντιτρομοκρατική βρίσκονται από χθες το βράδυ δυο από τους πλέον καταζητούμενους Έλληνες, στην πόλη της Σπάρτης. 

Δημοσίευση 05:11’

Στα χέρια της αντιτρομοκρατική βρίσκονται από χθες το βράδυ δυο από τους πλέον καταζητούμενους Έλληνες, στην πόλη της Σπάρτης. 

Στα χέρια της αντιτρομοκρατική βρίσκονται από χθες το βράδυ δυο από τους πλέον καταζητούμενους Έλληνες, στην πόλη της Σπάρτης. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν τυχόν συνεργάτες των Σακκά – Σεϊσίδη. Εκτεταμένες έρευνες γίνονται σε Ελαφόνησο και Μάνη αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Η αντιτρομοκρατική αναζητά, επίσης, το κρησφύγετο των καταζητούμενων, το οποίο πιθανολογείται ότι βρισκόταν σε απομακρυσμένη περιοχή ώστε να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Το χρονικό της σύλληψης

Οι δύο καταζητούμενοι, συνελήφθησαν τυχαία, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία, προσπάθησαν να τους κάνουν έλενγχο. Οι καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στον περιφερειακό Παλαιολόγου που οδηγεί προς το Γύθειο. Προσπάθησαν να διαφύγουν, κάνοντας αναστροφή και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. 

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους κλείσουν, αλλά οι Σακκάς και Σεϊσίδης, ξέφυγαν. Λίγο αργότερα εγκλωβίστηκαν σε γκαράζ , όπου και συνελήφθησαν. Το αυτοκίνητο, μάρκας vw golf με το οποίο κινούνταν οι Σακκάς – Σεϊσίδης, είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιους είχαν συλλάβει, αλλά και οι ίδιοι αρνήθηκαν να πουν τα ονόματά τους. 

Επειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά τρομοκράτες. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ λίγο μετά τις 5 μ.μ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. 

Οι καταζητούμενοι 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Μάριο Σεϊσίδη, ο οποίος ήταν επικηρυγμένος για τη συμμετοχή του στις ληστείες που αποδίδονται στη συμμορία οι «Ληστές με τα μαύρα» και τον Κώστα Σακκά ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Κώστας Σακκάς καταζητείτο από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν είχε εξαφανιστεί παραβιάζοντας περιοριστικούς όρους.

Φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων – Πρώτος ο Κώστας Σακκάς και δεύτερος ο Μάριος Σεϊσίδης:


σχετικα αρθρα