Η πρώτη περιφερειακή έκθεση μόδας των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Βίνκο Φιλίποβιτς.
Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (PKS), στο Βελιγράδι ο κ. Φιλίποβιτς, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία διοργάνωσης της περιφερειακής έκθεσης, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συγκεντρωθούν οι υφαντουργίες της περιοχής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας και για τη διείσδυση επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή και άλλες αγορές.

Ο κ. Φιλίποβιτς είπε ότι η Κροατία και η Σερβία θα γίνουν μέλη της ΕΕ στο κοντινό μέλλον και οι υφαντουργικές βιομηχανίες τους θα εισέλθουν στην τεράστια αγορά, όπου υπάρχει χώρος για όποιον προσφέρει ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα.

 Τη διοργάνωση της περιφερειακής έκθεσης μόδας στηρίζουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τόνισε και πρόσθεσε ότι αναμένει να συμμετάσχουν επίσης η Σερβία και η ΠΓΔΜ.

Η γραμματέας της ένωσης υφαντουργικών βιομηχανιών, ένδυσης, υπόδησης και βιομηχανιών δέρματος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας, Βέσνα Βασιλίεβιτς υπογράμμισε ότι ο κλάδος της υφαντουργικής βιομηχανίας στη Σερβία έχει μεγάλες δυνατότητες που πρέπει να προβληθούν στον κόσμο και ανέφερε ως παράδειγμα τη σχεδιάστρια από τη Σερβία, Ροκσάντα Ίλιντσιτς, τις δημιουργίες της οποίας έχει φορέσει η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, Μισέλ Ομπάμα. Η Ράντμιλα Μιλιβόγιεβιτς, σύμβουλος του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας για θέματα ευρωπαϊκής ένταξης, τόνισε ότι θα ήταν θετικό η περιφερειακή έκθεση να στηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων.