Συναγερμός είχε σημάνει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, καθώς επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Ellinair παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης λίγο μετά την αναχώρησή του.

Tο επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Ellinair  τελικά κατόρθωσε να προσγειωθεί χωρίς πρόβλημα.

Όλοι οι 150 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι σώοι. Η πτήση είχε προορισμό τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι  147 επιβάτες της πτήσης της Ellinair,παραμένουν στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καθώς, αναμένεται να ταξιδέψουν με άλλο αεροσκάφος της εταιρίας προς τη Μόσχα, που είναι ο προορισμός τους. Μέχρι στιγμής -πάντως- δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα της αναχώρησης.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 734 είχε απογειωθεί στις 2.10 μετά το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και επρόκειτο να εκτελέσει πτήση από Θεσσαλονίκη προς Μόσχα, όταν ο κυβερνήτης του διαπίστωσε ότι οι τροχοί του δεν μαζεύονταν.

Αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος να κάνει κύκλους πάνω από τη Θεσσαλονίκη μέχρι να αδειάσει από καύσιμα (κι όχι να τα ρίξει στη θάλασσα όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο τηλεγράφημα).

Γύρω στις 4 το απόγευμα, έγινε με ασφάλεια η προσγείωση στο «Μακεδονία» και οι επιβάτες, όπως επίσης το 5μελές πλήρωμα, είναι καλά στην υγεία τους.