Στην αντεπίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περνάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ τονίζει πως «η απάντηση του κ. Πολάκη την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού» και συνεχίζει παραθέτοντας τρεις επισημάνσεις:

  • Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.
  • Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.
  • Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

«Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται» συνεχίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται πως η κόντρα ξεκίνησε όταν ο ΙΣΑ έθεσε θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού σε χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.