Στην αντεπίθεση κατά Πολάκη ο ΙΣΑ: Ούτε γελοία, ούτε μίζερη η επίκληση της νομιμότητας

Στην αντεπίθεση κατά Πολάκη ο ΙΣΑ: Ούτε γελοία, ούτε μίζερη η επίκληση της νομιμότητας

Στην αντεπίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περνάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ τονίζει πως «η απάντηση του κ. Πολάκη την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού» και συνεχίζει παραθέτοντας τρεις επισημάνσεις:

  • Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.
  • Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.
  • Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

«Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται» συνεχίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται πως η κόντρα ξεκίνησε όταν ο ΙΣΑ έθεσε θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού σε χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο