Αδυναμία στα ακριβά ρολόγια είχε συμμορία Ιταλών που είχε απλώσει τα δίχτυα της στην κοσμοπολίτικη Μύκονο . Τα μέλη της σπείρας είχαν βάλει στο μάτι και το ρολόι που φορούσε γνωστός κοσμηματοπώλης όμως τελικά συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς, έχοντας ξαφρίσει πολλά κοσμήματα.

Μεταξύ των θυμάτων της συμμορίας συμπεριλαμβάνεται και ένας γνωστός κοσμηματοπώλης τον οποίο οι Ιταλοί κακοποιοί λήστεψαν έξω από το σπίτι του το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Οι μακρυχέρηδες Ιταλοί του είχαν στήσει καρτέρι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του καθώς είχαν βάλει στο μάτι ένα ρολόι που φορούσε και πίστευαν πως αξίζει 350.000 ευρώ.  Ωστόσο δεν επρόκειτο για ένα τόσο ακριβό ρολόι διεθνούς οίκου, όπως πίστευαν οι ληστές, αλλά για ένα αντίγραφο αξίας 200 ευρώ.

Τελικά χθες οι αστυνομικές Αρχές του νησιού έφτασαν στα ίχνη τους και συνέλαβαν τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος ενώ αναζητούν και έναν ακόμη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν τέσσερις Ιταλοί ηλικίας 45, 36, 29 και 26 χρόνων και αναζητείται ο 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Οι δράστες ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής, χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν και αφαιρούσαν από πεζούς μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες και δύο κλοπές με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 255.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι στις 10 Ιουλίου είχαν αφαιρέσει με απειλή βίας από Αιγύπτιο ρολόι χειρός αξίας 69.000 ευρώ, στις 22 Ιουλίου αφαίρεσαν από υπήκοο Ην. Αραβικών Εμιράτων ρολόι χειρός αξίας 150.000 ευρώ ενώ μετά το ρολόι του κοσμηματοπώλη χθες, Σάββατο, αφαίρεσαν άλλο ένα ρολόι αξίας 35.000 ευρώ από Ταϊλανδό.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και καταχέσθηκαν δυο από τα κλεμμένα ρολόγια.