Σκουπίδια, εγκατάλειψη, ληστείες και ναρκωτικά στους χώρους περιμετρικά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας συνθέτουν το σκηνικό...αποσύνθεσης που επικρατεί σε μια περιοχή που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα χώρο-στολίδι για τον Πειραιά και τις όμορες περιοχές.

Με τον φακό του NewPost πραγματοποιήσαμε αυτοψία στον χώρο και διαπιστώσαμε πως εντός αυτού συντελούνται παράνομες πράξεις, ενώ η εγκατάλειψή του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες, βλέπεται ένα άτομο να έχει δημιουργήσει το...σπιτικό του, καταλαμβάνοντας δημόσια έκταση, ενώ στις φωτογραφίες είναι φανερό πως ο συγκεκριμένος άνδρας αδιαφορεί για τους πολίτες που κινούνται στο χώρο επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Μπασκέτες σπασμένες, σκουπίδια και μπάζα σε χώρους που προορίζονταν για παιδικές χαρές δίνουν την αίσθηση της παντελούς απουσίας των υπευθύνων. Σπασμένες τουαλέτες και σπασμένοι πυροσβεστικοί κρουνού ολοκληρώνουν την εικόνα της αδιαφορίας.

Στην  περιοχή έχουν βρει πρόσφορο έδαφος οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών  που εκμεταλλευόμενοι την παντελή έλλειψη αστυνομικής παρουσίας, προβαίνουν  ελεύθερα σε έκνομες πράξεις.

 Κατά καιρούς στους χώρους περιμετρικά του ΣΕΦ, πολίτες έχουν δεχτεί επιθέσεις με τους ληστές να τους αφαιρούν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.