Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην παλιά πόλη της Λευκάδας.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς ξέσπασε σε ξύλινες κατοικίες, ωστόσο λόγω της έγκαιρης επέμβασης των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε άμεσα. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακοντείδη, από την πυρκαγιά κάηκαν μέχρι στιγμής δέκα κτίσματα. Από τις φλόγες δεν γλύτωσε και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας. Ταυτόχρονα ο μητροπολίτης Λευκάδας είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων.

Αυτή της στιγμή οι αρχές βρίσκονται στη φάση της καταγραφής των ζημιών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν καεί τουλάχιστον τέσσερα σπίτια

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται αργότερα σήμερα.

Στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της φωτιάς.

Τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλκιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήραν τη συμβολή του ελικόπτερου στον περιορισμό της φωτιάς, ενώ ο ανιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πολύ γρήγορα.

πηγή φωτό: kolivas.de