Γάλλος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σε απόκρημνο σημείο σε φαράγγι στην περιοχή «Γριά Βάθρα» της Σαμοθράκης.

Η διάσωση του 37χρονου επετεύχθη μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία μετέβη άμεσα στο σημείο του ατυχήματος μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε και επιχείρησε με δύο ομάδες, συνολικά 12 ατόμων, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου που καθιστούσε δύσκολη την ανάσυρση με φορείο του τραυματία. Μαζί με την πυροσβεστική μετέβη στο σημείο και γιατρός, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ακολούθησε η διακομιδή του τραυματία στο ΠΓΝΑ με σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γάλλος τουρίστας διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα με σοβαρότερο αυτό της ρήξης εντέρου το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, ενώ φέρει κάταγμα βάσεως κρανίου για το οποίο, επί του παρόντος, δεν χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης, καθώς και μικρότερα κατάγματα στο σώμα. «Ο 37χρονος έχει συνέλθει, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, έχουν αντιμετωπιστεί τα τραύματά του, ωστόσο λόγω του κατάγματος βάσεως κρανίου είμαστε επιφυλακτικοί για τυχόν επιπλοκές εντός 48ωρου» διευκρινίζει ο κ. Αδαμίδης.