Με τον πλέον δραματικό και μυστήριο τρόπο έκλεισε η αυλαία των ερευνών για τον εντοπισμό του 68χρονου Κώστα Λοιζίδη και της 44χρονης κόρης του Ελένης οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί τις τελευταίες 23 ημέρες από την περιοχή Δουνέϊκα στην Ηλεία.

Το πρωί  ένας αγρότης εντόπισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας  σε προχωρημένη σήψη, σε ερημική περιοχή στο Μπόρσι Ανδραβίδας, και άμεσα κάλεσε τους αστυνομικούς. Όπως δήλωσε, «είχα πάει στο χωράφι μου, είχα να πάω 1,5 μήνα και είδα την σορό. Αμέσως κάλεσα τους αστυνομικούς».

Οι αστυνομικοί αφού αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα, κατάφεραν να εντοπίσουν σε απόσταση 400 μέτρων και το άψυχο σώμα του 68χρονου πατέρα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Εκτιμάται ότι  κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, ο πατέρας πέθανε ή έχασε τις αισθήσεις του. Η κόρη ανησυχώντας και σε μια προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο δρόμο που είχαν αρχικά ακολουθήσει για να ζητήσει βοήθεια  έχασε τις αισθήσεις της. Εκεί την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της και πιθανότατα «έσβησε» αβοήθητη μέσα στο λιοπύρι.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μπορσίου, Χρήστος Παναγόπουλος, δήλωσε συγκλονισμένος και όπως σημείωσε, «Οι άνθρωποι αν ήρθαν το βράδυ χάθηκαν, θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Εκεί είναι χωματόδρομος, ανηφόρες, κατηφόρες. Είμαστε συγκλονισμένοι».

Κώστας και Ελένη Λοϊζίδη αγνοούνταν από τις 16 Ιουλίου όταν και είχαν φύγει από το σπίτι τους στα Δουνέικα. Άγνωστο πως πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το σπίτι τους μέσα σε ένα δύσβατο και ερημικό σημείο. Σύμφωνα μετά πρώτα στοιχεία δεν έχουν ίχνη από πυροβολισμό ή αιχμηρό αντικείμενο, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον 68χρονο και την 44χρονη αναμένεται να δώσει νεκροψία- νεκροτομή.