Ένοπλη ληστεία και ομηρία με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελοκήπους. Επί δύο περίπου ώρες, οι τέσσερις ένοπλοι κρατούσαν ομήρους εντός του υποκαταστήματος, ενώ αφού άδειασαν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο κατάφεραν να διαφύγουν. 

Πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία οι δράστες απέσπασαν περίπου 60.000 ευρώ ενώ άγνωστο παραμένει το τι αφιαίρεσαν από τις θυρίδες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 14:15 δύο άτομα φορώντας μάσκες σιλικόνης και όπλα (υπολυβόλα και πιστόλια) στα χέρια εισβάλλουν στο υποκατάστημα της τράπεζας και ακινητοποιούν 13 άτομα, πέντε πελάτες και οκτώ εργαζομένους. 

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι απομόνωσαν τη διευθύντρια του καταστήματος και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει στα χρηματοκιβώτια.

Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ οι δύο ένοπλοι κρατούν ομήρους πελάτες και εργαζομένους, στην τράπεζα μπαίνουν και δύο ακόμη συνεργοί τους, και αυτοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και όπλα. 

Οι τέσσερις ένοπλοι παρέμειναν στο υποκατάστημα της τράπεζας έως τις 16:15, καθώς περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν όλοι μαζί προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που άρπαξαν.

Αυτή την ώρα, βρίσκονται στην τράπεζα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζομένους, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της ληστείας-θρίλερ ενώ οι πελάτες έχουν μεταβεί για κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί κάνουν σάρωμα στην περιοχή για να βρουν στοιχεία και τυχόν υλικό από κάμερες γειτονικών καταστημάτων.

Τα άτομα επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ασυρμάτους. Έτσι ερμηνεύεται το γεγονός ότι τα υπόλοιπα δύο άτομα μπήκαν μέσα καθώς οι πρώτοι που εισέβαλαν είχαν τον έλεγχο της τράπεζας διασφαλίζοντας πως κανείς δεν θα πάταγε το κουμπί κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε υποστηρικτική ομάδα εκτός τραπέζης, η οποία ενημέρωνε για τις κινήσεις στο δρόμο ή για τυχόν παρουσία αστυνομικών, ενώ άγνωστε παραμένουν οι προθέσεις τους σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτά από τις αρχές τα άτομα που βρέθηκαν εντός της τραπέζης. 

Σημειώνεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς η ληστεία πραγματοποιηθήκε λίγες μόνο ημέρες μετά τη σύλληψη των Σακκά - Σεϊσίδη, ενώ οι μέθοδοι και ο τρόπος δράσης που χρησιμοποιήθηκαν προσιδιάζουν σε αντίστοιχες ληστείες τρομοκρατών στο παρελθόν, που είχαν σκοπό την ενίσχυση του ταμείου τους.