Πανέτοιμοι, με σχέδιο υψηλού ρίσκου και πλήρως προετοιμασμένοι φαίνεται πως ήταν οι ληστές που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δύο άτομα φορώντας μάσκες σιλικόνης, εισέβαλαν στις 14:15 στην τράπεζα, όπου εκείνη την ώρα υπήρχαν 13 άτομα, προσωπικό και πελάτες. Κρατώντας όπλα, ένα υποπολυβόλο και ένα πιστόλι, ακινητοποίησαν τους παριστάμενους, απομόνωσαν την διευθύντρια του υποκαταστήματος και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει στα χρηματοκιβώτια.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ διασφάλισαν τον έλεγχο της τράπεζας, δηλαδή ότι δεν θα πατήσει κανείς το κουμπί κινδύνου ώστε να ειδοποιηθεί η αστυνομία, στον χώρο εισέβαλαν ακόμη δύο άτομα, συνεργοί των ληστών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες κάνει τους αξιωματικούς της αστυνομίας να πιστεύουν πως οι δράστες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ασύρματους.

Εντέλει, οι τέσσερις παρέμειναν μέσα στην τράπεζα μέχρι τις 16:15 καθώς περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που λειτουργεί με χρονοδιακόπτη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αφαίρεσαν από κει συνολικά 60.000 ευρώ, ενώ φαίνεται πως αφαίρεσαν αντικείμενα και χρηματικά ποσά από 20 συνολικά θυρίδες, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, υπήρχε υποστηρικτική ομάδα εκτός τραπέζης, η οποία ενημέρωνε για τις κινήσεις στο δρόμο ή για τυχόν παρουσία αστυνομικών, ενώ άγνωστε παραμένουν οι προθέσεις τους σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτά από τις αρχές τα άτομα που βρέθηκαν εντός της τραπέζης.

Όταν έγινε γνωστή η ληστεία, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής για να πάρουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους καθώς επίσης και για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες του συμβάντος. Ταυτόχρονα κάνουν σάρωμα στην περιοχή για να βρουν στοιχεία και τυχόν υλικό από κάμερες γειτονικών καταστημάτων.

Σημειώνεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς η ληστεία έλαβε χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά τη σύλληψη των Σακκά - Σεϊσίδη, ενώ οι μέθοδοι και ο τρόπος δράσης που χρησιμοποιήθηκαν προσιδιάζουν σε αντίστοιχες ληστείες τρομοκρατών στο παρελθόν, που είχαν σκοπό την ενίσχυση του ταμείου τους.