current views are: 6

10 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση08:03

Στα χέρια των αρχών 19χρονοι που «ξάφριζαν» σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Στην εξάρθρωση τριμελούς συμμορίας διαρρηκτών προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 08:03’

Στην εξάρθρωση τριμελούς συμμορίας διαρρηκτών προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Στην εξάρθρωση τριμελούς συμμορίας διαρρηκτών προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ως μέλη της συνελήφθησαν δύο νεαροί Έλληνες, εκ των οποίων ένας 19χρονος κι ένας 18χρονος, ενώ αναζητείται συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, δρώντας από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου και πάντα στην ίδια περιοχή, οι διαρρήκτες «άνοιξαν» εννέα σπίτια, απ’ όπου άρπαξαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 85.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις Αστυνομικές Αρχές, οι δράστες τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, αλλάζοντας έτσι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του.

Επιπλέον, φαίνεται ότι κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, ενώ κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από τέσσερα οχήματα τις πινακίδες κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ένα πιστόλι κρότου (πιστή απομίμηση), ένα ζευγάρι ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, ένας φορτιστής φορητού πομποδέκτη και μία μεμβράνη, την οποία τοποθετούσαν για την αλλαγή χρωματισμού του οχήματος.

Εντοπίστηκε εξάλλου και το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.


σχετικα αρθρα