Παραβατικότητα από την μεριά των επιχειρηματιών στις παραλίες  καταγγέλλει μέσα από δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο αντιδήμαρχος Λαγανά, Αναστάσιος Μποτώνης.

Μάλιστα τόνισε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στην περιοχή του Λαγανά  δεδομένου ότι η κτηματική δεν επιτρέπει την παραχώρηση χώρου στον παλαιό αιγιαλό της περιοχής για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων καθώς και για τη χρήση θαλασσίων σπορ, με αποτέλεσμα αρκετοί επιχειρηματίες να μην έχουν τις σχετικές άδειες, γεγονός που σημαίνει και απώλεια εσόδων για το δήμο.

Την ίδια ώρα, σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου όπως το Κερί, το Βασιλικό, το Τσιλιβί και οι Αλυκές εντοπίζεται μεγάλο ποσοστό παραβάσεων χωρίς ωστόσο να υπάρχει το ζήτημα παλαιού αιγιαλού. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι επιχειρηματίες των παραπάνω περιοχών έχουν ριχτεί σε μια σειρά παραβάσεων αφού καλά-καλά δεν έχουν εμφανιστεί ούτε στις δημοπρασίες, με συνέπεια, αυθαίρετα να δραστηριοποιούνται στις παραλίες, με την παράνομη κατάληψη .

Στο μεταξύ, εφόσον η παραχώρηση χώρου γίνεται νόμιμα και οι επιχειρηματίες πληρώνουν κανονικά, η κτηματική εισπράττει το 30% και ο δήμος το 70% αντίστοιχα. Για το εν λόγω θέμα ο κ. Μποτώνης επισημαίνει, ότι επί της ουσίας ο δήμος αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και παρεμβάσεις στις παραλίες, χωρίς σημαντικά έσοδα, τα οποία καταλήγουν στο κράτος, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα.