Ντυμένοι με φόρμες εργασίας εισέβαλαν στην τράπεζα Πειραιώς στη Λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους που το μεσημέρι της Τρίτης έγινε στόχος ληστών, με τους δράστες να κρατούν ομήρους επί δύο ώρες, επτά υπαλλήλους και πέντε πελάτες. Πληροφορίες θέλουν τους δράστες να φτάνουν έξω από την τράπεζα με βανάκι ενώ σε περίπτωση εντοπισμού τους, θα προσποιούνταν ο συνεργείο οικοδομικών εργασιών, για να δικαιολογήσουν και την ύπαρξη των εργαλείων.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, φαίνονται οι κινήσεις των δραστών ενώ διακρίνεται ο εκνευρισμός ενός εκ των ληστών, οποίος απευθύνεται σε έντονο ύφος στην διευθύντρια της τράπεζας όταν άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, καθώς τα χρήματα που υπήρχαν μέσα σε αυτό ήταν «μόλις 60.000 και αυτοί περίμεναν πολλά περισσότερα» αναφέρει στο Newpost πηγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν διαρρηκτικά εργαλεία για να παραβιάσουν τις 22 θυρίδες και όχι οξυγονοκόλληση. Μόλις βγήκαν από την τράπεζα, οι δράστες κινήθηκαν στο ρεύμα προς Μαρούσι και οι αστυνομικοί «σκανάρουν» κάθε διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες επιχειρήσεις και γραφεία.