Με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντάς τον «αναλώσιμο τυφεκιοφόρο». Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «Ο κος Τσίπρας επέλεξε τον κ. Πολάκη στο ρόλο του αναλώσιμου Υπουργού, του τυφεκιοφόρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πολεμάει στην πρώτη γραμμή προκειμένου να καταστείλει την αντίσταση του λαού ενάντια στην κοινωνική διάλυση».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και με αυτή καταγγέλλει «με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ που προκαλούν οι πολιτικές του κ.Τσίπρα, των Υπουργών Υγείας και συνολικά της κυβέρνησης».

            Καταλήγοντας το προεδρείο των εργαζομένων τονίζει πως, «Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της. Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας. Καλές κορδέλες στου κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης».