Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, μετά την εκδήλωση οκτώ κρούσματων Ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, με τα άτομα να νοσηλεύονται πλέον στο εν λόγω νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρει στο newpost.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Βασίλης Τριανταφυλλίδης, είναι η πρώτη φορά το νοσοκομείο δέχθηκε τόσους πολλούς ασθενείς, επτά παιδάκια και μια νεαρή κοπέλα, τα οποία νοσηλεύονται στην παιδιατρική και την παθολογική κλινική αντίστοιχα.

Η πρώτη φορά που είχαμε ασθενή ήταν το Μάρτιο και αφορούσε ένα κρούσμα. Τώρα, μέσα σε 10 ημέρες, ήρθαν 8 άτομα από το ίδιο κέντρο με την ίδια πάθηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, η κατάσταση των ασθενών είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση της Ηπατίτιδας τόσο στους υπόλοιπους ασθενείς, όσο και στους εργαζόμενους. 

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά:

Τα άτομα δεν είναι για καραντίνα, αλλά δεν μπορούν να φιλοξενούνται στους θαλάμους με τους άλλους ασθενείς, υπάρχει κίνδυνος για όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τόσες πολλές περιπτώσεις λοιμώδους νόσου.

Εντύπωση, δε, προκαλεί ότι και τα 8 κρούσματα προέρχονται από το ίδιο κέντρο Προσφύγων στη Νέα Καβάλα.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης μιλά για μια μικρή ''Ειδομένη'', με ελάχιστες συνθήκες και υγιεινής καθαριότητας, κάτι το οποίο, πιθανότητα, οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των ασθενών, ενώ προσθέτει ότι έχουν επανειλημμένα ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες, αλλά προφανώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα...