Η Ελλάδα και η ΕΕ απορροφούν ένα πολύ μικρό μέρος της βοήθειας της Γερμανίας για το προσφυγικό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων, δηλαδή αστυνομικών, νομικών και ειδικών σε θέματα ασύλου που έχει προσφέρει η Γερμανία για τη στελέχωση των ευρωπαϊκών αποστολών, δεν έχει φτάσει ποτέ στην Ελλάδα. Επικαλούμενη στοιχεία των γερμανικών υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η Bild αναφέρει, για παράδειγμα, ότι από τους 200 Γερμανούς αστυνομικούς που επρόκειτο να συνδράμουν τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία ή στις πατρίδες τους, η Frontex έχει ζητήσει μέχρι στιγμής μόλις 12.

Προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την αποστολή ειδικών σε θέματα ασύλου από την γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf). Η γερμανική κυβέρνηση πρότεινε στην ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου EASO την αποστολή έως και 100 Γερμανών ειδικών. Μέχρι στιγμής όμως έχουν ζητηθεί μόλις 23.