Λύθηκε το... μυστήριο με τα UFO στο Κατάκολο, τα οποία ισχυρίστηκε πως είδε ζευγάρι στην περιοχή Καβούρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο απλά για... φαναράκια από παιδικό πάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς στην περιοχή είχε αρχίσει ένα παιδικό πάρτι, με αποτέλεσμα ο ουρανός να έχει γεμίσει φαναράκια ευχών. Λόγω του ανέμου τα φαναράκια ευχών κινούνται ακαθόριστα, όχι πάντα ανοδικά, αλλά πολλές φορές παράλληλα με την επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φαναράκια ευχών κινήθηκαν παράλληλα με την επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια ανάλογα με τον αέρα ανέβηκαν προς τον ουρανό έως τη στιγμή που χάθηκαν.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Την ίδια ώρα άλλοι πολίτες που διέκριναν πάνω από τη θάλασσα τα φαναράκια, θεώρησαν πως ήταν φωτοβολίδες κινδύνου – που πιθανόν να έριξε κάποιο σκάφος και κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα προς ενημέρωση.

Η φαντασία άλλων δημιούργησε ακόμη και.. UFO και παράλληλα το δημοσίευμα τοπικού μέσου πήρε διαστάσεις και προκάλεσε πολύ ντόρο...