Έργα φτιαγμένα από άμμο και με την υπογραφή σημαντικών γλυπτών κοσμούν την παραλία Αμμουδάρα, στην Κρήτη, όπου ολοκληρώθηκε το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο.

Ο καταξιωμένος γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης, ο ουκρανός καθηγητής Γλυπτικής Yuriy Mysko και η διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko παρουσίασαν ολοκληρωμένες τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους, οι οποίες και θα παραμείνουν στην παραλία για όσο διάστημα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το πιλοτικό αυτό φεστιβάλ, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου κατά την περίοδο δημιουργίας των γλυπτών, αναμένεται να καθιερωθεί και ήδη ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι 2017 έχει ξεκινήσει, αναφέρει το cretapost.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο χώρο της παραλίας του Ξηροποτάμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώθηκε έπειτα από δυο περίπου εβδομάδες δημιουργίας, ένας ακόμα πρωτοποριακός θεσμός στο Δήμο μας. Ένα φεστιβάλ – γιορτή για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον και την τέχνη, μια εκδήλωση που προβάλει και προσθέτει αξία στην περιοχή της Αμμουδάρας και στο Μαλεβίζι γενικότερα».