Μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα, Γύθειο, Κρήτη και Ζάκυνθο δίνουν σήμερα οι πυροσβέστες, υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες σε κάποια μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ένα μεγάλο μέτωπο ξέσπασε νωρίτερα στο Γύθειο και συγκεκριμένα σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σιδηρόκαστρο αλλά σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύφεση. Επί τόπου έσπευσαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 35 άτομα ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα «Καναντέρ» και τέσσερα «Πετζετέλ».

Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι στην Κέρκυρα.

Οι πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, δίνοντας μάχη με την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στη Νότια και τη Βόρεια Κέρκυρα, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης».

Στο μεταξύ ακόμη μια πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή «Έξω Χώρα» Ζακύνθου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι τη δύση του ηλίου θα συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στον δήμο Μυλοποτάμου, στην Κρήτη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:50 το μεσημέρι σε πλαγιά βουνού βόρεια του οικισμού των Χελιανών και καίει χορτολιβαδική έκταση

Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες και ένα τμήμα πεζοπόρου.