current views are: 6

13 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση12:22

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκε περιοχή – «Εχθρός» των πυροσβεστών οι άνεμοι (Βίντεο)

Πολλά πύρινα μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, δυσχεραίνουν, το έργο τους. 

Δημοσίευση 12:22’

Πολλά πύρινα μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, δυσχεραίνουν, το έργο τους. 

Πολλά πύρινα μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, δυσχεραίνουν, το έργο τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Συνεχίζεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Ενώ, νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά και στην περιοχή Αργυρό, στο Αλιβέρι Ευβοίας. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Εύβοια πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά, που ξεκίνησε μέσα σε χαράδρα με πουρνάρια, να έχει πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση στην εκκένωση της περιοχής Πόρτο Λάφια προχώρησε η πυροσβεστική, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, πριν από λίγη ώρα. Μέχρι στιγμής έχουν καεί μάντρες σπιτιών και μία κεραμοσκεπή. Η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα δείγμα του ότι έχουν αποχωρήσει από το σημείο τα εναέρια μέσα. 

Συγκεκριμένα, στην Κάρυστο, επιχειρούν σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής 52 πυρ/στες, 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο 5 οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στον νότια Εύβοια στο Πόρτο Λάφια με εστίες φωτιάς να υπάρχουν ακόμη και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργος Κωστόπουλος.

Πυρκαγιά στην Κέα 

Στην περιοχή Αστράς στην Κέα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. 

Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράνι Ρεθύμνου και τις Συκιές Άρτας, μετά από έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό της Νέας Μάκρης στην Αττική. Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνο να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να θέσει σε κίνδυνο κατοικίες.

Το μεσημέρι ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή Δαιμονιά της Λακωνίας, όπου επενέβησαν 8 οχήματα, με 20 πυροσβέστες και 9 άτομα πεζοπόρο, ενώ επιχείρησαν και 3 αεροσκάφη, θέτοντας πολύ γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 22 πυροσβέστες.

 


σχετικα αρθρα