Πυρκαγιά ξέσπασε στα Καλύβια Αττικής. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις.  Συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο,4 Α/Φ & 1 Ε/Π. Ενώ το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί με τον άδικο χαμό ενώς 47χρονου πυροσβέστη στη Βοιωτία 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια στο λόφο Όλυμπος πάνω από το ΚΤΕΟ Καλυβίων.

Εν τω μεταξύ, μάχη με τις φλογές δίνουν οι πυροσβέστες, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο τους.

Σε εξέλιξη αγροτοδασική πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο ΜεσολογγίουΕπί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς 2 καναντέρ και 1 πετζετέλ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Ενώ πριν από λίγο σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικήες ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Επί τόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και από αέρος επιχειρούν δύο καναντέρ και δύο πετζετέλ.