current views are: 6

15 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση07:31

Περισσότερες από 100 φωτιές σε 24 ώρες

Στα «όρια» των αντοχών τους έχουν φτάσει φέτος οι πυροσβέστες οι οποίοι δεν σταματούν να επιχειρούν σε πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώνονται σε δασικές εκτάσεις και σε σπίτια.

Δημοσίευση 07:31’

Στα «όρια» των αντοχών τους έχουν φτάσει φέτος οι πυροσβέστες οι οποίοι δεν σταματούν να επιχειρούν σε πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώνονται σε δασικές εκτάσεις και σε σπίτια.

Στα «όρια» των αντοχών τους έχουν φτάσει φέτος οι πυροσβέστες οι οποίοι δεν σταματούν να επιχειρούν σε πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώνονται σε δασικές εκτάσεις και σε σπίτια. Ενδεικτικό της καταπόνησης και της σκληρής μάχης που δίνουν, αποτελεί το γεγονός πως απο τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής έως και τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές.
 
Εκτός απο τις δασικές, οι πυροσβέστες κλήθηκαν και σε 40 αστικές πυρκαγιές, καθώς και σε 25 παροχές βοήθειας σε πολίτες. 

Τα μέτωπα των πυρκαγιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σπίνα Καντάνου Χανίων. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελιά στη Μύκονο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Σε πλήρη ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ενώ υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στα Καλύβια, την Τζια, τον Αργυρό Αλιβερίου και το Παρόρι Λειβαδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

 


σχετικα αρθρα