Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην Κρήτη. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται ωστόσο στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φθάσει τοπικά και τους 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα νότια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα φθάσει τους 33 βαθμούς.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο.