current views are: 7

16 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση06:54

Την Τετάρτη δικάζονται Σακκάς και Σεϊσίδης – Το χρονικό της σύλληψής τους

Στο Β’ Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα μεταχθούν αύριο οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, ύστερα από αναβολή που είχε πάρει η δίκη τους στις 8 του μήνα.

Δημοσίευση 06:54’

Στο Β’ Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα μεταχθούν αύριο οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, ύστερα από αναβολή που είχε πάρει η δίκη τους στις 8 του μήνα.

Στο Β’ Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα μεταχθούν αύριο οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, ύστερα από αναβολή που είχε πάρει η δίκη τους στις 8 του μήνα.

Η δίκη τους αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών, που τους συνέλαβαν  στη Λακωνία, οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Το χρονικό της σύλληψης                

Οι δύο καταζητούμενοι, συνελήφθησαν τυχαία, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία, προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο. Οι καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στον περιφερειακό Παλαιολόγου που οδηγεί προς το Γύθειο. Προσπάθησαν να διαφύγουν, κάνοντας αναστροφή και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους κλείσουν, αλλά οι Σακκάς και Σεϊσίδης, ξέφυγαν. Λίγο αργότερα εγκλωβίστηκαν σε γκαράζ , όπου και συνελήφθησαν. Το αυτοκίνητο, μάρκας vw golf με το οποίο κινούνταν οι Σακκάς – Σεϊσίδης, είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποιους είχαν συλλάβει, αλλά και οι ίδιοι αρνήθηκαν να πουν τα ονόματά τους.

Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά τρομοκράτες. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ λίγο μετά τις 5 μ.μ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σακκάς: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό»

Ο Κώστας Σακκάς καταζητείτο από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν είχε εξαφανιστεί παραβιάζοντας περιοριστικούς όρους, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει καθώς στο δικαστήριο είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό» .Είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο 30χρονος κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο στις 8 Ιανουαρίου 2014, καθώς είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, επειδή διανυκτέρευσε στο σπίτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.

Στο δικαστήριο ο Κώστας Σακκάς αθωώθηκε και δήλωσε ότι παρέμεινε στο σπίτι φίλης του και δεν επέστρεψε στο σπίτι του γιατί είχε πιει και αισθανόταν ζαλισμένος.

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτοφώρου ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου πλην όμως χαρακτήρισε «τυπικό» το αδίκημα. Στις 16 Ιανουαρίου 2014 ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη ξανά γιατί αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε υπολείμματα βομβών κοντά στη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Η γιάφκα του Χαλανδρίου είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2009. Τότε κάποιοι από τη γιάφκα είχαν πετάξει στα σκουπίδια υπολείμματα βομβών και στα οποία είχαν βρεθεί αποτυπώματα.

Η καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων στο Χαλάνδρι με τα αποτυπώματα του Κώστα Σακκά οφείλεται στο γεγονός πως το 2010 όταν είχε συλληφθεί ο Κώστας Σακκάς στη Νέα Σμύρνη είχε αρνηθεί να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που το επέτρεπε η νομοθεσία τότε.

Ο Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν του νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί. Μάλιστα, είχε κάνει και απεργία πείνας επί 38 ημέρες.

Οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και οι «Ληστές με τα Μαύρα»

Ο Μάριος Σεϊσίδης ήταν επικηρυγμένος για τη συμμετοχή του στις ληστείες που αποδίδονται στη συμμορία οι «Ληστές με τα μαύρα».

Ο αδερφός του Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη από τις αρχές τον Μάιο του 2015 καθώς κατηγορείται ότι συμμετείχε σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας τον Ιούνιο του 2000, στη Νέα Χαλκηδόνα. Επίσης, σύμφωνα με τις Αρχές συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου 2006. Τον Οκτώβριο του 2009 είχε επικηρυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με το ποσό των 600.000 ευρώ για σειρά ληστειών που διέπραξε – μαζί με άλλους – με συνολική λεία η οποία ξεπερνά τα 700.000 ευρώ.


σχετικα αρθρα