Με προκήρυξή της, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ, στη Μονή Πετράκη, έδρα της Ιεράς Συνόδου στις 8 Αυγούστου η οργάνωση «Αμετανόητοι Αναρχικοί». Όπως υποστηρίζουν πως η επίθεση έγινε εξαιτίας της εισβολής του κράτους στις τρεις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες.

«Το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους», αναφέρει η οργάνωση. Επιτίθενται δε και στην Αριστερά γράφοντας: «Η αριστερά σφιχταγκαλιάζεται ολοένα παραπάνω με τους φασίστες της παραδοσιακής και της ναζιστικής ακροδεξιάς».

«Τη δεύτερη μέρα καλέστηκε σύνοδος των συνάναρχων αδελφών. Εκεί εμφανίστηκε μέσα από έναν καιγόμενο κάδο πνεύμα αγγέλου και διαλάλησε στο κοινό: Τα τάγματα του διαβόλου επιτέθηκαν στους οδοιπόρους και τους αρνητές, τους κρατάνε στα δεσμά, γκρεμίζουν τα καταφύγιά τους.

Οι συνάναρχοι αδελφοί κοίταξαν στον ουρανό. Ένα μαύρο αστέρι σηκώθηκε ψηλά. Με μια ακτίνα φωτιάς έδειξε το νέο ναό του Σολομώντα. Το άνδρο των Φαρισαίων και των εμπόρων, στα Σόδομα του Κολωνακίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.